jump to navigation

Psihicuri… august 1, 2008

Posted by bvg22 in Bridge.
trackback

Licitaţiile psihice, în care jucătorul minte cu „neruşinare spre a păcăli adversarii, au avut mare succes prin anii 50-60, devenind mai rare în zilele noastre.

Când apar, totuşi, suscită discuţii aprinse, determină de obicei rezultate … ciudate, arbitrul e chemat la masă cu înfrigurare…

Recent partenera mea admira următoare carte în Sud:

 

 

 

54

953

RV9

R10975

 

Nevul vs Vul, licitaţia a debutat cu 2de la NORD (Precizie), adversarul din dreapta a contrat, ce facem?

3 pare un anunţ normal…Continuarea:

 

NORD

EST

SUD

WEST

2

CONTRA

3!

3

PAS

4

PAS

5

PAS

PAS

PAS

 

 

 

Iată toată dona:

 

 

54

953

RV9

R10975

 

♠A2

AR53

AQ10432

3

 

S

 

♠QV1086

Q1087

865

4

E

 

W

 

N

 

 

♠R973

V6

7

AQV862

 

 

O amendă, după cum se vede… Singura manşă ce se poate face e cea de cupă… dar nu e foarte clar cum se mai poate atinge …(ce ar fi însemnat 4 în loc de 5 ?).

Chemat la masă, arbitrul a fost întrebat dacă SUD are voie(!) să liciteze 3 cu mâna respectivă. Răspunsul a fost pe măsura întrebării:

Nu numai că are voie, e chiar … obligatorie licitaţia (doar n-o să lăsăm adversarii să joace ei cupe)…

 

O donă  incredibilă s-a desfăşurat în urmă cu câţiva ani la un campionat european, în meciul dintre Franţa şi Olanda:

 

 

 

♠8543

7632

952

R4

 

♠ARQ7

RV

RV6

10983

 

N

 

♠V109

AQ1084

AQ1087

W

 

E

 

S

 

 

♠62

95

43

AQV7652

 

 

Vul. All, licitaţia:

 

 

 

NORD

EST

SUD

WEST

PAS

1

1!

CONTRA

PAS

PAS(?)

1NT!

CONTRA

2♠

CONTRA

PAS

PAS

PAS

 

 

 

 

Olandezul din sud a considerat că nu strică să intervină cu 1♠, având tot timpul să revină în trefle când se va ivi ocazia…

Contrat, a decis că încă nişte ceaţă e binevenită şi a continuat lupta cu 1 NT, contrat. desigur…

Acu a venit momentul partenerului, care şi-a zis că 2♠ sunt mult mai sigure ca 1NT , EST a contrat şi SUD a PASAT(!) crezând că acum partenerul are propria sa culoare de pică…

După cum cum se vede, E-W fac 7♠/7/7.

La cealaltă masă se jucaseră 6♠, 13 levate şi 1460 pentru Olanda.

La 2♠ contrate francezii au ocazia să scrie +2300 (-8), pentru un câştig de 14 IMP…)

Dar…

S-a atacat A♠, EST a pus V(să arate V10, poate..).

Încă marcat de intervenţia de 1♠, WEST a continuat cu R♠, la care EST a pus 10(acu era mai bine 9…). Tot mai mirat, WEST a tras şi Q♠, 8 de la mort devenind mare…

Cu o continuare de caro sau cupă, încă mai e disponibil un +1700…

Uitând că partenerul a dedschis 1, WEST a continuat inexplicabil treflă…-670 şi -21IMP…

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: